Het Brabants Internationaal Kinderfestival

Wij zijn het BRIK Festival, een internationaal festival speciaal voor kinderen! We zijn in 2011 ontstaan uit het Bredase dansgezelschap de Stilte. Dat wilde graag de allermooiste voorstellingen die het tegenkwam op zijn internationale tours delen met het jonge en oudere publiek in zijn thuisstad. Want wat is er mooier dan kinderen en volwassenen over de hele wereld te laten reizen in een week, zonder Breda zelfs maar te hoeven verlaten?

De programmering bestaat uit kwaliteitsvoorstellingen die passen bij de uitgangspunten: de kinderfantasie prikkelen en ruimte laten voor eigen interpretatie. Bijna altijd zonder woorden. Want het lichaam kan ook heel goed verhalen vertellen. Dit maakt van BRIK een language no problem festival. In juni 2023 vond de 7e editie plaats in een mini-vorm.

Kleinschalig en knus in 2023

Dit jaar zag je van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni vijf verschillende voorstellingen van gezelschappen uit binnen- en buitenland in het theater van dansgezelschap de Stilte, het Chassé Theater en de Grote Kerk. BRIK 2023 had een kleinere, knusse opzet. In 2024 is het kinderfestival weer terug in Breda.